Kukorica pelyhes csirkecomb, burgonya chips, fejes saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • Személyenként 2 csirkecomb
  • 10 dkg natúr kukorica pehely
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 teás kanál chili por
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg rétes liszt
  • ízlés szerint fűszer
  • 1 fej saláta
  • fél liter víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 mokkás kanál só

Elkészítése:

A combokat megmosom, a bőrét eltávolítom, sózom és szűrőben lecsepegtetem róla a felesleges vizet. Közben kikészítem a panírozáshoz a lisztet, a tojást és az áttört kukorica pelyhet, ebbe keverem bele a lereszelt fokhagymát és a chili paprikát.A szokásos módon panírozom, először lisztbe, utána tojásba végül a kukorica pehelybe mártom. A kukorica pelyhet jól rányomkodom, hogy ne csússzon le a húsról. Bő forró olajban lassú tűzön kisütöm. Közben elkészítem a burgonya chipset.

A burgonyát a héjától megszabadítom, megmosom, és uborka gyalun leszeletelem. A lisztet összekeverem a fűszerekkel. A lecsepegtetett, de még nedves burgonya szeleteket megforgatom a fűszeres lisztben és bő forró olajban arany barnára sütöm. Papír törlőre szedem és megvárom, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Bármihez kínálhatjuk köretként, de magában egy esti tévé nézéshez is kitűnő választás.

A salátát, jól megmosom, a vízben feloldom a cukrot sót, hozzá adom az ecetet, ráöntöm a salátára és jól össze forgatom.

Tipp:

A liszteket, le lehet cserélni kukorica lisztre és akkor glutén mentes lesz! Bármilyen más hússal működik a recept, csak a sütési idő változik!