Hozzávalók:
Elkészítése:
A combokat megmosom, a bőrét eltávolítom, sózom és szűrőben lecsepegtetem róla a felesleges vizet. Közben kikészítem a panírozáshoz a lisztet, a tojást és az áttört kukorica pelyhet, ebbe keverem bele a lereszelt fokhagymát és a chili paprikát.A szokásos módon panírozom, először lisztbe, utána tojásba végül a kukorica pehelybe mártom. A kukorica pelyhet jól rányomkodom, hogy ne csússzon le a húsról. Bő forró olajban lassú tűzön kisütöm. Közben elkészítem a burgonya chipset.
A burgonyát a héjától megszabadítom, megmosom, és uborka gyalun leszeletelem. A lisztet összekeverem a fűszerekkel. A lecsepegtetett, de még nedves burgonya szeleteket megforgatom a fűszeres lisztben és bő forró olajban arany barnára sütöm. Papír törlőre szedem és megvárom, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Bármihez kínálhatjuk köretként, de magában egy esti tévé nézéshez is kitűnő választás.
A salátát, jól megmosom, a vízben feloldom a cukrot sót, hozzá adom az ecetet, ráöntöm a salátára és jól össze forgatom.
A liszteket, le lehet cserélni kukorica lisztre és akkor glutén mentes lesz! Bármilyen más hússal működik a recept, csak a sütési idő változik!