Francia csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db egész csirkecomb
- 80 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2-3 teáskanál só
- 1 teáskanál egész kömény
- 1 db babérlevél
- 10-12 szem tarka bors
- 1 evőkanál kókusz zsír vagy olívaolaj 2-3evőkanál
- 2db egész paradicsom
- 1 zöldpaprika nem erős
- tetszés szerint: friss vagy szárított oregánó és bazsalikom 0,5 l víz
Elkészítése:
A sütőtál aljára először a combokat helyezzük el, gyengén besózva. Majd rárakjuk a karikára vágott megtisztított vöröshagymát, ezután jön a fokhagyma. Itt adjuk hozzá a zsiradékot. Ezt követően a burgonyát, amit szintén karikára vágunk. A burgonya tetejét besózzuk, és rá szórjuk a többi fűszert is. Valamint a csíkokra vágott zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Felöntjük vízzel és lefedjük közepes meleg sütőben 170-180 fokon kb. 70-80 percig pároljuk.
Sztori: Történet nem kapcsolódik hozzá, de az elkészítését ajánlom, mert egy nagyon finom ízharmóniát nyújtó ételt kapunk. Elkészítése kezdő háziasszonyoknak sem okoz gondot.
Ha tehetjük használjunk hozzá cserépedény mert az ízeket még selymesebbé varázsolja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »