Francia csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db egész csirkecomb
- 80 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2-3 teáskanál só
- 1 teáskanál egész kömény
- 1 db babérlevél
- 10-12 szem tarka bors
- 1 evőkanál kókusz zsír vagy olívaolaj 2-3evőkanál
- 2db egész paradicsom
- 1 zöldpaprika nem erős
- tetszés szerint: friss vagy szárított oregánó és bazsalikom 0,5 l víz
Elkészítése:
A sütőtál aljára először a combokat helyezzük el, gyengén besózva. Majd rárakjuk a karikára vágott megtisztított vöröshagymát, ezután jön a fokhagyma. Itt adjuk hozzá a zsiradékot. Ezt követően a burgonyát, amit szintén karikára vágunk. A burgonya tetejét besózzuk, és rá szórjuk a többi fűszert is. Valamint a csíkokra vágott zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Felöntjük vízzel és lefedjük közepes meleg sütőben 170-180 fokon kb. 70-80 percig pároljuk.
Sztori: Történet nem kapcsolódik hozzá, de az elkészítését ajánlom, mert egy nagyon finom ízharmóniát nyújtó ételt kapunk. Elkészítése kezdő háziasszonyoknak sem okoz gondot.
Ha tehetjük használjunk hozzá cserépedény mert az ízeket még selymesebbé varázsolja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

