Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos-fehérboros házi májas recept

Rozmaringos-fehérboros házi májas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg friss csirkemáj
    • 6 szál újhagyma
    • 1 lila hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 szép nagy ág rozmaring
    • 0,5 dl száraz fehérbor
    • 3 ek (lm) vaj
    • 3-4 ek kacsazsír
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt színes bors

    Elkészítése:

    Az újhagymát karikára, a lila hagymát apró kockára vágom, és egy lábasban, amit később a sütőbe is be tudok tenni, némi zsiradékon üvegesre párolom. Hozzá adom a megmosott májat, az ágról leszedett rozmaring leveleket, felöntöm a fehérborral, borsozom, és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütöm. Amikor a máj megsült, leveszem az alufóliát, és további 5-10 percet sütöm, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!

    Ha a máj elkészült, kihűtöm, majd úgy ahogy megsült, hagymával rozmaringgal együtt egy botmixer segítségével, a vaj hozzáadásával pépesítem. Én mindig csak a tálaláskor szoktam sózni….

    Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt, és locsoljuk a krém tetejére.

    Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizzsel kínálom!

    Jó étvágyat!

    A rozmaringos-fehérboros házi májas kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 166 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá