Rozmaringos-fehérboros házi májas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rozmaringos-fehérboros házi májas

Hozzávalók:

  • 1 kg friss csirkemáj
  • 6 szál újhagyma
  • 1 lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szép nagy ág rozmaring
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 3 ek (lm) vaj
  • 3-4 ek kacsazsír
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítése:

Az újhagymát karikára, a lila hagymát apró kockára vágom, és egy lábasban, amit később a sütőbe is be tudok tenni, némi zsiradékon üvegesre párolom. Hozzá adom a megmosott májat, az ágról leszedett rozmaring leveleket, felöntöm a fehérborral, borsozom, és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütöm. Amikor a máj megsült, leveszem az alufóliát, és további 5-10 percet sütöm, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!

Ha a máj elkészült, kihűtöm, majd úgy ahogy megsült, hagymával rozmaringgal együtt egy botmixer segítségével, a vaj hozzáadásával pépesítem. Én mindig csak a tálaláskor szoktam sózni….

Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt, és locsoljuk a krém tetejére.

Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizzsel kínálom!

Jó étvágyat!