Csirkemáj Sztogonov módra recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 1 ek mustár
- 1 kis pohár tejföl
- só,oregánó,őrölt bors
- 10 dkg savanyú uborka
- 20 dkg gomba
- petrezselyem
Elkészítése:
Vöröshagymát apróra ,savanyú uborkát vékony csíkokra,gombát vékony szeletekre szeleteljük. Májat kissé nagyobb darabokra vágjuk. Olajon megdinszteljük a hagymát,majd átpirítjuk rajt a májat,sózzuk,fűszerezzük. Hozzáadjuk a gombát és az apróra vágott petrezselymet. Fedő alatt puhára pároljuk. És amikor már majdnem kész hozzáadjuk az uborkát. Közben elkészítjük a mártást:lisztet,tejfölt,mustárt összekeverjük,sózzuk-borsozzuk és az egészet ráöntjük a májra.
Sztori: Krumplipürével tálaltam és díszítés képen fodros petrezselyemmel díszítettem:)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.