Csirkemáj Sztogonov módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 ek mustár
  • 1 kis pohár tejföl
  • só,oregánó,őrölt bors
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 20 dkg gomba
  • petrezselyem

Elkészítése:
Vöröshagymát apróra ,savanyú uborkát vékony csíkokra,gombát vékony szeletekre szeleteljük. Májat kissé nagyobb darabokra vágjuk. Olajon megdinszteljük a hagymát,majd átpirítjuk rajt a májat,sózzuk,fűszerezzük. Hozzáadjuk a gombát és az apróra vágott petrezselymet. Fedő alatt puhára pároljuk. És amikor már majdnem kész hozzáadjuk az uborkát. Közben elkészítjük a mártást:lisztet,tejfölt,mustárt összekeverjük,sózzuk-borsozzuk és az egészet ráöntjük a májra.

Sztori: Krumplipürével tálaltam és díszítés képen fodros petrezselyemmel díszítettem:)