Csirke vadász módra recept

Hozzávalók:
- 2 filézett csirkemell
- fél csokor petrezselyem
- 25 dkg gomba, só, bors
- 50 ml fehérbor
- 100 ml csirkehús alaplé
- 200 ml főzőtejszín
- olíva olaj
- 1 zacskónyi Spätzle tészta (Aldi-ban találtam)
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra, a petrezselymet és a hagymát pedig apróra vágom. A gombát megtisztítom, majd szeletelem.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon a gombát megpirítom. Félreteszem. Ezután a serpenyőbe ismét kevés olíva olajat teszek és a csirkemellet szintén világosbarnára pirítom. Közben fűszerezem sóval és borssal. Hozzáadom a hagymát, amit néhány percig együtt sütök a hússal. Ezután felöntöm a fehérborral. Néhány perc után mehet bele a csirkehús alaplé és a tejszín. Felforralom és meghintem petrezselyemmel.
A tésztát a csomagoláson jelzett módon készítem el. A végén érdemes egy kis vajjal meglocsolni, majd petrezselyemmel megszórni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »