Csirke sörbundában recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 2 dl világos sör
- 5 dkg sajt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- só
- olaj
- 1 dl víz
Mártás:
- 1 doboz tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Köret:
- burgonya püré vagy steak burgonya
Elkészítése:
Simára keverjük a sört, a tojássárgájával és a vízzel. Sózzuk és annyi lisztet keverünk bele, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Végül bele keverjük a pici sóval kemény habbá felvert tojásfehérjét. A csirkemellet felcsíkozzuk, besózzuk, lisztbe majd a sörös masszába mártjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Mártás:
A tejfölt ki keverjük, és zúzott fokhagymával ízesítjük.
Tálalás:
A megsült csirkemellet tányéra helyezzük, mártást öntünk rá, és sajttal gazdagon meg szórjuk. Mellé burgonya pürét, vagy steak burgonyát kínálunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »