Csirke sörbundában recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 2 dl világos sör
- 5 dkg sajt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- só
- olaj
- 1 dl víz
Mártás:
- 1 doboz tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Köret:
- burgonya püré vagy steak burgonya
Elkészítése:
Simára keverjük a sört, a tojássárgájával és a vízzel. Sózzuk és annyi lisztet keverünk bele, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Végül bele keverjük a pici sóval kemény habbá felvert tojásfehérjét. A csirkemellet felcsíkozzuk, besózzuk, lisztbe majd a sörös masszába mártjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Mártás:
A tejfölt ki keverjük, és zúzott fokhagymával ízesítjük.
Tálalás:
A megsült csirkemellet tányéra helyezzük, mártást öntünk rá, és sajttal gazdagon meg szórjuk. Mellé burgonya pürét, vagy steak burgonyát kínálunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

