Csirke sörbundában

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csirke sörbundában

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 2 dl világos sör
  • 5 dkg sajt
  • 2 db tojás
  • liszt
  • olaj
  • 1 dl víz

Mártás:

  • 1 doboz tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Köret:

  • burgonya püré vagy steak burgonya

Elkészítése:

Simára keverjük a sört, a tojássárgájával és a vízzel. Sózzuk és annyi lisztet keverünk bele, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Végül bele keverjük a pici sóval kemény habbá felvert tojásfehérjét. A csirkemellet felcsíkozzuk, besózzuk, lisztbe majd a sörös masszába mártjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Mártás:

A tejfölt ki keverjük, és zúzott fokhagymával ízesítjük.

Tálalás:

A megsült csirkemellet tányéra helyezzük, mártást öntünk rá, és sajttal gazdagon meg szórjuk. Mellé burgonya pürét, vagy steak burgonyát kínálunk.