Csirke pörkölt nokedlivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál bors
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- 2 pörkölt kocka
- olaj vagy zsír
Nokedli:
- 50 dkg liszt
- só
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 4 dl víz
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk felkockázzuk és féretesszük.
A vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd a vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk, ha ez megtörtént ráteszük a húst és amikor kifehéredik, férehúzzuk és ráteszük a pirospaprikát, borsot majd kevés vízzel felöntjük és sózzuk.
Hagyjuk főni, majd ha felforrat, akkor a pörkölt kockátis hozzáadjuk és készre főzzük.
A nokedlihez egy edényben vizet forralunk, amihez teszünk 2 tk sót és kevés olajat.
A lisztet a tojásokkal, sóval és a vízzel csomómentesre keverjük, majd nokedli szaggató segítségével a forró vízbe szaggatjuk.
Ha a nokdelik feljöttek a víz felszínére, akkor kiszedjük a vízből és leöblítjük. Kevés olajjal elkeverjük.
A pörköltet a nokedlivel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »