Csirke pörkölt nokedlivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál bors
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- 2 pörkölt kocka
- olaj vagy zsír
Nokedli:
- 50 dkg liszt
- só
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 4 dl víz
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk felkockázzuk és féretesszük.
A vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd a vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk, ha ez megtörtént ráteszük a húst és amikor kifehéredik, férehúzzuk és ráteszük a pirospaprikát, borsot majd kevés vízzel felöntjük és sózzuk.
Hagyjuk főni, majd ha felforrat, akkor a pörkölt kockátis hozzáadjuk és készre főzzük.
A nokedlihez egy edényben vizet forralunk, amihez teszünk 2 tk sót és kevés olajat.
A lisztet a tojásokkal, sóval és a vízzel csomómentesre keverjük, majd nokedli szaggató segítségével a forró vízbe szaggatjuk.
Ha a nokdelik feljöttek a víz felszínére, akkor kiszedjük a vízből és leöblítjük. Kevés olajjal elkeverjük.
A pörköltet a nokedlivel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »