Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke pataki tálban burgonyával recept

Csirke pataki tálban burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 konyhakész csirke
    • 60 dkg burgonya
    • 1 közepes narancs
    • 3 kis sárgarépa
    • 2 alma
    • 1 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 4 borókabogyó
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb hájakat és bőrdarabokat levágjuk róla. A zöldségeket megtisztítjuk, az almát meghámozzuk (ki hogyan szeretné), a narancsot megmossuk. A kockára vágott burgonyát és a karikára vágott sárgarépát a felszeletelt hagymával és fokhagymával enyhén sózzuk, borsozzuk majd összekeverjük 2 borókabogyóval.

    A pataki tálat 20 percre vízbe áztatjuk. A tál aljára vékony rétegben teszünk a zöldségekből és az apróra vágott almából. Ennek a tetejére tesszük a csirkét, amit csak sózunk, és borsozunk.

    A narancsot kettévágjuk, és a csirke fölött megnyomjuk, hogy a leve a csirkére csöpögjön. Facsarunk narancslevet a csirke hasába is, majd a két fél narancsot betesszük a hasüregbe 2 borókabogyóval együtt. A zöldségek és az alma maradékát eloszlatjuk a csirke körül. Majd az edény tetejét rátesszük, és mehet a sütőbe.

    2-2,5 órát sütjük, 1,5 óra után egy nagyon pici vajat kenhetünk a csirke felső részére. Az utolsó fél órában fedő nélkül süssük, hogy megpiruljon.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek