Csirke curry recept
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 3 ek étolaj
- 1 db hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 cm gyömbér
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 ek curry por
- 1 ek garam massala
- 1 kávéskanál Cayenne bors
- 1 kávéskanál csilipehely
- 4 db paradicsom
- 2,5 dl tejszín
- 5 dl csirke alaplé, vagy víz
- só
- bors
Elkészítése:
Lenyúzom a csirkecombok bőrét, sózom, borsozom. A paradicsomok alját keresztalakban bevágom, 2-3 percre forró vízbe teszem, majd lehúzom a bőrét.
Egy lábasban olajat hevítek és a combokat körbe sütöm benne, majd kiszedem a húsokat és félreteszem.
A vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát felszeletelem, a gyömbért lereszelem és a lábasban maradt zsiradékon megdinsztelem.
Hozzáadom a sűrített paradicsomot és lepirítom, majd hozzáadom a fűszereket. A csilit és Cayenne borsot ízlés szerint, ki milyen csípősen szereti, akár el is hagyható.
Beleöntöm a tejszínt, az alaplevet, elkeverem, beleaprítom a lebőrözött paradicsomot.
Visszateszem a húst, ízlés szerint sózom és fedő alatt, lassú tűzön 30 percig főzöm.
Amikor elkészült, a húst kiszedem és a szószt botmixerrel simára turmixolom.
Összeforralom és basmati rizzsel tálalom.