Csípős, tejfölös csirkemáj paprikás recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 3 vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 5 babérlevél
- só
- őrölt bors
- 1 kk csilipehely
- 1 kis pohár tejföl (200 g)
- szárított petrezselyemzöld
- majoránna
- kevés zsír
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, a felcsíkozott zöldpaprikát, a babért, megborsozom, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, és addig főzöm, amíg a paprika, és a paradicsom szét nem fő.
Hozzáadom a megtisztított májat is, kevés majoránnát, szárított petrezselyemzöldet és csilipelyhet szórok a lébe. Fedő alatt főzöm rövid ideig. A tejfölt is hozzátéve enyhén sózok rajta, és összefőzöm.
Tészta körettel tálalom, ami a bőséges szaftot magába szívja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »

