Csípős rántott csirkeszárnyak recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirke szárny
- 1-2 db chili paprika vagy chili por
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- őrölt fekete bors
- A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- 1 mk.chili por
- A sütéshez:
- étolaj
Előkészítés: A szárnyak végeit levágjuk, majd a forgóknál ketté vágjuk. A chili paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel, fokhagymával, chili porral vagy az apróra vágott paprikával. Ráöntjük a tejet és hűtőben egy napig pácoljuk.
Elkészítés: A szárnyakat a hagyományos módon bepanírozzuk, annyi változtatással, hogy a lisztbe keverünk 1 kk. chili port. Bő olajban kisütjük. Köretnek rizi-bizit készítettem hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »