Csípős rántott csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirke szárny
  • 1-2 db chili paprika vagy chili por
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tej
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt fekete bors
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 mk.chili por
  • A sütéshez:
  • étolaj

Előkészítés: A szárnyak végeit levágjuk, majd a forgóknál ketté vágjuk. A chili paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel, fokhagymával, chili porral vagy az apróra vágott paprikával. Ráöntjük a tejet és hűtőben egy napig pácoljuk.

Elkészítés: A szárnyakat a hagyományos módon bepanírozzuk, annyi változtatással, hogy a lisztbe keverünk 1 kk. chili port. Bő olajban kisütjük. Köretnek rizi-bizit készítettem hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!