Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagyma recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- 10 dkg bacon vagy rendes szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 hegyes, erős zöldpaprika
- 1 kg burgonya
- majoránna
- delikát
- bors
- cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
- 2 evőkanál zsír (vagy olaj)
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymákat vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkarikázom.
A zsíron lepirítom a szalonnát, ezután ráteszem az egyik hagymát, amikor kezd barnulni megszórom delikáttal, a kétféle borssal, majoránnával, elkeverem és ráteszem a lecsöpögtetett májat. Mielőtt készen lenne a máj, rádobom a paprikát még ezzel is főzöm kb 2-3 percet.
A burgonyát megtisztítom vastagabb karikára vágom, 5 percig előfőzöm, leszűröm megforgatom a lisztben és szép barnára sütöm, a másik hagymát ugyan így megforgatom a lisztben és barnára sütöm.
Tipp:
Nem kell ragaszkodni a csirkéhez, remekül működik a sertés májjal is!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »