Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirke szárny
- 1 cs mexikói zöldségkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- ételízesítő
- 2 dl étolaj
- római kömény
- chili paprika
- oregánó
- só
- őrölt szegfűbors
- petrezselyem zöld
- szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés: A hagymákat és a chilit apróra vágjuk. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. Befűszerezzük a chilivel, római köménnyel, oregánóval, szegfűborssal,szárnyas fűszerrel. Beleforgatjuk az olajba, belekeverjük a hagymákat és egy napig a hűtőben érleljük.
Elkészítés: A csirke szárnyakat tepsibe tesszük a pácolajjal együtt és kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a szárnyakat pirosra sütjük. Közben a vajon megpároljuk a zöldségeket, ételízesítővel, chilivel és petrezselyemmel megszórva. A szárnyakat a zöldségkörettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.