Csípős csirkeszárnyak párolt zöldséggel recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirke szárny
- 1 cs mexikói zöldségkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- ételízesítő
- 2 dl étolaj
- római kömény
- chili paprika
- oregánó
- só
- őrölt szegfűbors
- petrezselyem zöld
- szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés: A hagymákat és a chilit apróra vágjuk. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. Befűszerezzük a chilivel, római köménnyel, oregánóval, szegfűborssal,szárnyas fűszerrel. Beleforgatjuk az olajba, belekeverjük a hagymákat és egy napig a hűtőben érleljük.
Elkészítés: A csirke szárnyakat tepsibe tesszük a pácolajjal együtt és kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a szárnyakat pirosra sütjük. Közben a vajon megpároljuk a zöldségeket, ételízesítővel, chilivel és petrezselyemmel megszórva. A szárnyakat a zöldségkörettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

