Csicsókás bundában sült csirkeszelet recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- só
- 3 ek liszt a forgatáshoz
- olaj bőven a sütéshez
Bundához:
- 3 nagyobb csicsóka (tisztítva mérve 20 dkg)
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1/3 kk őrölt bors
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 3 púpos ek liszt
- 3 púpos ek tejföl
Elkészítése:
A húst megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. (Ki is klopfolhatjuk.) Hintsük meg sóval.
A csicsókát sikáljuk meg nagyon alaposan, majd apró lyukú reszelőn reszeljük szálasra. Adjuk hozzá a tojásokat, a fűszereket, a lisztet és a tejfölt. Keverjük alaposan el, a palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kapunk.
Olajat forrósítunk, a húst először megforgatjuk kevés lisztben, majd belemártjuk a csicsókás masszába. Kissé lecsepegtetjük, hogy ne legyen nagyon vastag a bundája, majd a forró olajba eresztjük és közepesnél kissé alacsonyabb lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
A héten a csicsóka kerül főszerepbe. Két növény alól egy óriási vödör termést takarítottunk be. Így most amibe lehet, csicsóka kerül. Elsőként egy bundás hús készült, ahol a zöldséges bevonat puha, szaftos csirkét takar. A csicsóka édeskés íze egyáltalán nem érezhető a végeredményen. Zöldségekből: uborkából, paradicsomból és lila hagymából álló friss salátát kínáltam hozzá.