Csicsókás bundában sült csirkeszelet recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- só
- 3 ek liszt a forgatáshoz
- olaj bőven a sütéshez
Bundához:
- 3 nagyobb csicsóka (tisztítva mérve 20 dkg)
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk só
- 1/3 kk őrölt bors
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 3 púpos ek liszt
- 3 púpos ek tejföl
Elkészítése:
A húst megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. (Ki is klopfolhatjuk.) Hintsük meg sóval.
A csicsókát sikáljuk meg nagyon alaposan, majd apró lyukú reszelőn reszeljük szálasra. Adjuk hozzá a tojásokat, a fűszereket, a lisztet és a tejfölt. Keverjük alaposan el, a palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kapunk.
Olajat forrósítunk, a húst először megforgatjuk kevés lisztben, majd belemártjuk a csicsókás masszába. Kissé lecsepegtetjük, hogy ne legyen nagyon vastag a bundája, majd a forró olajba eresztjük és közepesnél kissé alacsonyabb lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
A héten a csicsóka kerül főszerepbe. Két növény alól egy óriási vödör termést takarítottunk be. Így most amibe lehet, csicsóka kerül. Elsőként egy bundás hús készült, ahol a zöldséges bevonat puha, szaftos csirkét takar. A csicsóka édeskés íze egyáltalán nem érezhető a végeredményen. Zöldségekből: uborkából, paradicsomból és lila hagymából álló friss salátát kínáltam hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

