Citromos csirkemell bulgurral és újhagymás reteksalátával recept
Hozzávalók:
Csirkemellhez:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 4-5 fej fokhagyma
- 1 ek méz
- 1 ek citromlé
- 1 ek balzsamecet
- 1 citrom
- só
- bors
- oregáno
- olívaolaj
Reteksalátához:
- 4-5 fej retek
- 4-5 szál újhagyma
- só
- bors
- 1 tk balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
- 2 csomag bulgur (2 x 125 g)
Elkészítése:
A megmosott csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük.
A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel és ráöntjük a csirkeszeletekre, majd jól beleforgatjuk őket. Hagyjuk a pácban, amíg elkészítjük a reteksalátát.
A retket gerezdekre vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk.
Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek olívaolajat, beledobjuk a retket, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a balzsamecetet is. Pár percig hagyjuk fedő alatt párolódni, majd beledobjuk az újhagymát is és nagy lángon kissé megpirítjuk. Tálkába szedjük és félrerakjuk.
A csirkét kevés forró olajon megsütjük. Aki szereti még citromosabban, szeletelhet mellé citromot és azzal sütheti készre.
A bulgurt (2 db 125 g-os tasakos) a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük.
Nincs más dolgunk, mint ízlés szerint tálalni és jóízűen elfogyasztani.
Jó étvágyat!
Tipp:
Saját recept alapján készült, igazi frissítő és egészséges főétel! Gyorsan elkészül, így ha kevés az időnk, akkor hamar összedobhatjuk. :)