Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromfüves-tejfölös csirkemell recept

Citromfüves-tejfölös csirkemell
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemell
    • 0,5 l tejföl
    • 4 ek aprított citromfű (vagy egy ek szárított)
    • Só, bors
    • 1 csokor petrezselyem
    • 60 dkg (új)burgonya
    • 5 dkg rukkola (negyed csomag)
    • 1 dl +2 ek extra szűz olívaolaj
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 5 ek durvára tört dióbél

    Elkészítése:

    A rukkolapesto-hoz a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A rukkolával, az 1 dl olívaolajjal, sajttal, sóval, borssal a botmixer poharába tesszük, simára turmixoljuk.

    Az újkrumpli héját késsel lekapargatjuk vagy meghámozzuk, mérettől függően negyedekbe, nyolcadokba vágjuk. Lobogó, sós vízben puhára főzzük.

    A tejfölt összekeverjük a citromfűvel, apróra vágott petrezselyemmel, 2 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.

    A csirkemellekből másfél centis szeleteket vágunk, beleforgatjuk a fűszeres tejfölbe, pár órát állni hagyjuk (akár egy éjszakát is). Egy jénaiban elrendezzük, 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, mikor a folyadék elpárolog, a tejföl pedig itt-ott megbarnul.

    Tálaláskor a rukkolapesto-t összeforgatjuk a krumplival. Néhány szelet csirkemellet tányérra teszünk, a pesto-s burgonyával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá