Citromfüves-tejfölös csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Citromfüves-tejfölös csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 0,5 l tejföl
  • 4 ek aprított citromfű (vagy egy ek szárított)
  • Só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 60 dkg (új)burgonya
  • 5 dkg rukkola (negyed csomag)
  • 1 dl +2 ek extra szűz olívaolaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 5 ek durvára tört dióbél

Elkészítése:

A rukkolapesto-hoz a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A rukkolával, az 1 dl olívaolajjal, sajttal, sóval, borssal a botmixer poharába tesszük, simára turmixoljuk.

Az újkrumpli héját késsel lekapargatjuk vagy meghámozzuk, mérettől függően negyedekbe, nyolcadokba vágjuk. Lobogó, sós vízben puhára főzzük.

A tejfölt összekeverjük a citromfűvel, apróra vágott petrezselyemmel, 2 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.

A csirkemellekből másfél centis szeleteket vágunk, beleforgatjuk a fűszeres tejfölbe, pár órát állni hagyjuk (akár egy éjszakát is). Egy jénaiban elrendezzük, 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, mikor a folyadék elpárolog, a tejföl pedig itt-ott megbarnul.

Tálaláskor a rukkolapesto-t összeforgatjuk a krumplival. Néhány szelet csirkemellet tányérra teszünk, a pesto-s burgonyával tálaljuk.