Chilis csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 csirkemell vagy bármilyen más hús
- chili szósz vagy por ízlés szerint
- 6 evőkanál ketchup
- kb 10 dkg liszt
- só
- bors
- oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 cs (barna) rizs (250 g)
- fél kg vegyes zöldség
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis doboz tejföl (150 g)
Elkészítése:
A megtisztított húst falatnyi kockákra vágom, tálba teszem, rányomom a fokhagymát, fűszerezem, ráütöm a tojást, majd jól összekeverem és félreteszem. Lehetőleg hűtőbe, akár egy éjszakára is, ha van annyi időnk.
A tejfölt 2 evőkanál ketchuppal, sóval és pici fokhagymával kikeverem, ha nem elég híg, vízzel lehet rajta segíteni, majd ez is mehet a hűtőbe.
A rizst forrásban lévő, sós vízben felteszem főni és a dobozon olvasható leírtak szerint megfőzöm. A zöldségeket a rizzsel együtt vagy akár külön szintén enyhén sós vízben megfőzöm.
A két tojásból bő zsiradékon, laza rántottát készítek, ezt is félreteszem.
A húst megforgatom a lisztben és bő nagyon forró olajban hirtelen kisütöm.
Amikor a rizs megfőtt, tálba teszem, hozzákeverem a rántottát, majd a végén a leszűrt zöldséget is. Tálalásnál vagy kis tálkában adom hozzá a mártást, vagy meglocsolom vele a húst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

