Chilis csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemell vagy bármilyen más hús
- chili szósz vagy por ízlés szerint
- 6 evőkanál ketchup
- kb 10 dkg liszt
- só
- bors
- oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 cs (barna) rizs (250 g)
- fél kg vegyes zöldség
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz tejföl (150 g)
Elkészítése:
A megtisztított húst falatnyi kockákra vágom, tálba teszem, rányomom a fokhagymát, fűszerezem, ráütöm a tojást, majd jól összekeverem és félreteszem. Lehetőleg hűtőbe, akár egy éjszakára is, ha van annyi időnk.
A tejfölt 2 evőkanál ketchuppal, sóval és pici fokhagymával kikeverem, ha nem elég híg, vízzel lehet rajta segíteni, majd ez is mehet a hűtőbe.
A rizst forrásban lévő, sós vízben felteszem főni és a dobozon olvasható leírtak szerint megfőzöm. A zöldségeket a rizzsel együtt vagy akár külön szintén enyhén sós vízben megfőzöm.
A két tojásból bő zsiradékon, laza rántottát készítek, ezt is félreteszem.
A húst megforgatom a lisztben és bő nagyon forró olajban hirtelen kisütöm.
Amikor a rizs megfőtt, tálba teszem, hozzákeverem a rántottát, majd a végén a leszűrt zöldséget is. Tálalásnál vagy kis tálkában adom hozzá a mártást, vagy meglocsolom vele a húst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »