Chilis csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell vagy bármilyen más hús
  • chili szósz vagy por ízlés szerint
  • 6 evőkanál ketchup
  • kb 10 dkg liszt
  • bors
  • oregánó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 cs (barna) rizs (250 g)
  • fél kg vegyes zöldség
  • 3 tojás
  • 1 kis doboz tejföl (150 g)

Elkészítése:
A megtisztított húst falatnyi kockákra vágom, tálba teszem, rányomom a fokhagymát, fűszerezem, ráütöm a tojást, majd jól összekeverem és félreteszem. Lehetőleg hűtőbe, akár egy éjszakára is, ha van annyi időnk.

A tejfölt 2 evőkanál ketchuppal, sóval és pici fokhagymával kikeverem, ha nem elég híg, vízzel lehet rajta segíteni, majd ez is mehet a hűtőbe.

A rizst forrásban lévő, sós vízben felteszem főni és a dobozon olvasható leírtak szerint megfőzöm. A zöldségeket a rizzsel együtt vagy akár külön szintén enyhén sós vízben megfőzöm.

A két tojásból bő zsiradékon, laza rántottát készítek, ezt is félreteszem.

A húst megforgatom a lisztben és bő nagyon forró olajban hirtelen kisütöm.

Amikor a rizs megfőtt, tálba teszem, hozzákeverem a rántottát, majd a végén a leszűrt zöldséget is. Tálalásnál vagy kis tálkában adom hozzá a mártást, vagy meglocsolom vele a húst.