Bundázott csirkemáj, csíkos mediterrán krumplival recept
A belsőségek nem valami nagy népszerűségnek örvendenek nálunk, de azért próbálkozom más-más ízű elkészítésükkel…hátha…egyszer rajtam kívül más is megszereti a családban ;)
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g csirkemáj
- 1-2 gerezd frissen préselt fokhagyma
- majoránna
- só
- bors
A bundázáshoz
- 6 ek kukoricaliszt
- 2 ek síma liszt
- 1 ek étkezési keményítő
- késhegynyi szódabikarbóna
- víz
- csipet só
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A májakat szépen megtisztítom, nagyobb ereket kivágom és óvatosan megmosom.frissen zúzott fokhagymába borsot és majoránnát keverek, ezzel bedörzsölöm a májakat. Mindkét oldalukat vékonyan meghintem étkezési keményítővel.
Elkészítjük a bundázó mázat… ehhez a kétféle lisztet és a szódaport összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk. Csipet sóval ízesítjük.
Olajat felhevítjük és a májakat a masszába mártjuk, majd mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Vigyázat a máj hajlamos a fröcskölésre, nehogy megégessük magunkat!
Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot. Mediterrán csíkos krumplival tálaltam…és a májat csak ekkor sóztam ;)
Jó étvágyat!
Tipp:
A köret receptjét itt találjátok.