Budapest máj recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma vagy 1 csomag újhagyma
- 20 dkg gomba
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 20 dkg zöldborsó
- 1 kg csirke máj (lehet más is)
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, zsírját kiolvasztom, a szalonna kockákat kiveszem tálalásig félre teszem, majd a visszamaradt zsiradékban megpirítom a felaprózott hagymát.
Hozzáadom a paprikát, paradicsomot, majd pár perc után a gombát és a borsót is, és jól lepirítom. Ezután a jól megmosott, megtisztított, lecsepegtetett májat is hozzáadom és tovább pirítom. Ha nem elég szaftos kicsi olajjal vagy pár csepp vízzel pótolom.
A fűszerekkel ízesítem, majd az egészet erős tűzön jól átsütöm. Végül meghintem pirospaprikával, ezzel még pár percig pirítom, rászórom a petrezselymet és sült vagy tepsis krumplival tálalom.
Tálaláskor megszórom még a szalonna kockákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

