Budapest máj recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma vagy 1 csomag újhagyma
- 20 dkg gomba
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 20 dkg zöldborsó
- 1 kg csirke máj (lehet más is)
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, zsírját kiolvasztom, a szalonna kockákat kiveszem tálalásig félre teszem, majd a visszamaradt zsiradékban megpirítom a felaprózott hagymát.
Hozzáadom a paprikát, paradicsomot, majd pár perc után a gombát és a borsót is, és jól lepirítom. Ezután a jól megmosott, megtisztított, lecsepegtetett májat is hozzáadom és tovább pirítom. Ha nem elég szaftos kicsi olajjal vagy pár csepp vízzel pótolom.
A fűszerekkel ízesítem, majd az egészet erős tűzön jól átsütöm. Végül meghintem pirospaprikával, ezzel még pár percig pirítom, rászórom a petrezselymet és sült vagy tepsis krumplival tálalom.
Tálaláskor megszórom még a szalonna kockákkal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »