Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Búbos libacomb recept

Búbos libacomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4-5 libacomb
    • 40 dkg savanyú káposzta
    • 20 dkg füstölt húsos szalonna
    • kevés olaj
    • majoránna
    • 1 nagyobb alma
    • 2 nagy vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma

    Köretnek:

    • rizs
    • mexikói zöldségkeverék

    Elkészítése:

    A libacombokat jól megmossuk, megszárítjuk. A savanyú káposztát átmossuk, apróra vágjuk, a füstölt szalonnát kockázzuk. Serpenyőben a szalonnát megdinszteljük, erre kerül a káposzta, majd némi víz. 15 percig pároljuk. A libacombon a bőrt kissé fellazítjuk, megtöltjük a káposztával. Ha szükséges a húst hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük.

    Egy nagyobb tepsi aljára helyezzük a felszeletelt hagymát, almát és fokhagymát – erre jönnek a töltött húsok. Meglocsolom olíva olajjal majd lefedve mehet is az előmelegített sütőbe. Körülbelül 1- 1,5 óráig sütöm de inkább kisebb hőfokon. A végén a fóliát vagy fedőt leveszem, és a tetejét megpirítom.

    Köretnek zöldséges rizst készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá