Boros csirkepörkölt recept
Hozzávalók:
- 1.2 kg csirke
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 0,5 kápia paprika
- fűszerpaprika
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- 1 dl száraz fehérbor
- olaj
- víz
Elkészítése:
A csirkét a farhát kivételével feldaraboljuk, és jól megmossuk. A vöröshagymát apróra kockázzuk, olajon megfuttatjuk, majd 1 evőkanál fűszerpaprikát szórunk bele. Sózzuk, borsozzuk, és a csirkedarabokat belerakjuk a pörkölt lébe. Ezután megkeverjük, majd felaprítjuk a paradicsomot. (A héját forró vízbe mártás után húzzuk le.)
A paprikákat is vágjuk össze, és adjuk a húshoz. A fokhagymát zúzzuk péppé, és az is kerüljön bele. Felöntjük kevés vízzel, majd a bort is hozzáadjuk. Lefedve 30 perc alatt készre főzzük.
A petrezselymet apróra vágva tesszük a végén hozzá, és bármilyen körettel tálalhatjuk. Én sűrítőport szoktam használni, 1 evőkanállal teszek a végén hozzá. Szeretem a sűrű szaftot.
Tipp:
A hagyományostól egy kissé eltér, de az íze még finomabb a jó minőségű fehérbortól.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

