Boros csirkepörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1.2 kg csirke
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 0,5 kápia paprika
  • fűszerpaprika
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 dl száraz fehérbor
  • olaj
  • víz

Elkészítése:

A csirkét a farhát kivételével feldaraboljuk, és jól megmossuk. A vöröshagymát apróra kockázzuk, olajon megfuttatjuk, majd 1 evőkanál fűszerpaprikát szórunk bele. Sózzuk, borsozzuk, és a csirkedarabokat belerakjuk a pörkölt lébe. Ezután megkeverjük, majd felaprítjuk a paradicsomot. (A héját forró vízbe mártás után húzzuk le.)

A paprikákat is vágjuk össze, és adjuk a húshoz. A fokhagymát zúzzuk péppé, és az is kerüljön bele. Felöntjük kevés vízzel, majd a bort is hozzáadjuk. Lefedve 30 perc alatt készre főzzük.

A petrezselymet apróra vágva tesszük a végén hozzá, és bármilyen körettel tálalhatjuk. Én sűrítőport szoktam használni, 1 evőkanállal teszek a végén hozzá. Szeretem a sűrű szaftot.

Tipp:

A hagyományostól egy kissé eltér, de az íze még finomabb a jó minőségű fehérbortól.