Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkét a farhát kivételével feldaraboljuk, és jól megmossuk. A vöröshagymát apróra kockázzuk, olajon megfuttatjuk, majd 1 evőkanál fűszerpaprikát szórunk bele. Sózzuk, borsozzuk, és a csirkedarabokat belerakjuk a pörkölt lébe. Ezután megkeverjük, majd felaprítjuk a paradicsomot. (A héját forró vízbe mártás után húzzuk le.)
A paprikákat is vágjuk össze, és adjuk a húshoz. A fokhagymát zúzzuk péppé, és az is kerüljön bele. Felöntjük kevés vízzel, majd a bort is hozzáadjuk. Lefedve 30 perc alatt készre főzzük.
A petrezselymet apróra vágva tesszük a végén hozzá, és bármilyen körettel tálalhatjuk. Én sűrítőport szoktam használni, 1 evőkanállal teszek a végén hozzá. Szeretem a sűrű szaftot.
A hagyományostól egy kissé eltér, de az íze még finomabb a jó minőségű fehérbortól.