Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognais csirkeszelet recept

Bolognais csirkeszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkemell filé szelet
    • 4 púpos ek maradék bolognai ragu
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 1 csapott kk csirke fűszersó
    • 2-3 ek olaj a sütéshez
    • 25 dkg spagetti tészta

    Elkészítése:

    A megtisztított hús szeleteket meghintjük a fűszerkeverékkel és egy kicsit beledörzsöljük (ha van időnk és lehetőségünk, még jobb, ha pár órát hagyjuk a fűszerben állni).

    A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

    Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A húsok mindkét oldalát pár perc alatt közepes lángon megsütjük. Majd mindegyik tetejére halmozunk 1-1 evőkanál bolognai ragut, amit a kanál domború oldalával egy kicsit elsimítunk. Meghintjük reszelt sajttal és 2-3 percig még együtt sütjük.

    Melegen, a kifőtt tésztával kínáljuk.

    Tipp:

    Van úgy, hogy elszámítjuk magunkat a konyhában és marad egy kevés étel, ami már nem elegendő a következő étkezésre az egész család számára. Pont egy ilyen eset alkalmával ötlöttem ki ezt a duplán húsos fogást. Párom nagy bolognai rajongó, ezért gyakran kerül asztalra. Most, hogy ezt megkóstolta, azt mondta, hogy a jövőben csak így készítsem ezt a finomságot :-)
    Ezzel a módszerrel a sajt nem olvadt meg a tetején, de aki mégis inkább úgy szeretné fogyasztani, az sütőpapíros tepsibe téve, 180 fokra előmelegített sütőbe tolva, pár perc alatt elérheti azt az eredményt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá