Berlini pulykamáj recept

Hozzávalók:
- 2 késhegynyi őrölt bors
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál finomliszt
- 10 dkg vaj
- 2 db alma
- 1 fej vöröshagyma
- 80 dkg pulykamáj
Elkészítése:
Az egész májakat ketté vágom, folyó vízben leöblítem és papírtörlővel szárazra törlöm. A hagymát megtisztítom, majd felkarikázom.
Az almákat meghámozom, a magházat kiszúrom, majd nyolc, kör alakú szeletre vágom. A májakat lisztben megforgatom, és egy fakalapáccsal finoman kiklopfolom.
A vaj egyharmad részét egy teflonserpenyőben felforrósítom, az almakarikákat halványbarnára sütöm, majd a tűzről félrehúzva melegen tartom.
Egy másik serpenyőben a hagymakarikákat is halványra pirítom egy kevés vajon, és tálalásig melegen tartom.
A maradék forró vajon a májszeleteket 3-4 perc alatt mind a két oldalukon készre sütöm. Vigyázzunk, ne égjen meg, mert keserű lesz! A májat tálalás előtt sózom, borsozom, tányérokra helyezem, ráteszek két-két almakarikát és a hagymakarikákat.
Meglocsolom egy kevés, a serpenyőben maradt forró, olvasztott vajjal, és burgonyapürével tálalom.
Nagyon finom, gyors étel.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »