Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barna rizses tepsis csirke recept

Barna rizses tepsis csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • barna rizs
    • 5-6 csirkecomb
    • zöldbab
    • borsó
    • kukorica
    • kevés zsiradék
    • hús- vagy zöldséglé (a rizs kétszerese)
    • bors
    • majoránna
    • rizsliszt
    • olíva olaj

    Elkészítése:

    A barna rizst megmossuk, lecsepegtetjük.

    A csirkecombokat befűszerezzük, majd a rizslisztben megforgatjuk és serpenyőben, kevés olajon elősütjük.

    Egy nagyobb tepsi aljára terítjük a rizst, megszórjuk ízlés szerint fűszerrel. Jöhetnek rá a tetszés szerinti zöldségek. Nálunk most borsó, kukorica és zöldbab került rá, de lehet hozzáadni répát, gombát is. Erre jöhetnek az elősütött csirkecombok. Ha maradt a zsiradékból, öntsük rá azt is. Az egészet öntsük fel a hús- vagy zöldséglével. (Figyeljünk, hogy ez a rizsnek legalább a kétszerese legyen).

    A tepsit fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük, és 170 fokon bő másfél órán keresztül sütjük. A barna rizsnek több idő kell. Érdemes időnként ránézni, és jól átkeverni.

    Ha megsültek a combok, néhány percig a fólia nélkül pirítsunk rá. Tálaláskor aprított snidlinggel vagy petrezselyemmel hintsük meg.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá