Barna rizses tepsis csirke recept

Hozzávalók:
- barna rizs
- 5-6 csirkecomb
- zöldbab
- borsó
- kukorica
- kevés zsiradék
- hús- vagy zöldséglé (a rizs kétszerese)
- só
- bors
- majoránna
- rizsliszt
- olíva olaj
Elkészítése:
A barna rizst megmossuk, lecsepegtetjük.
A csirkecombokat befűszerezzük, majd a rizslisztben megforgatjuk és serpenyőben, kevés olajon elősütjük.
Egy nagyobb tepsi aljára terítjük a rizst, megszórjuk ízlés szerint fűszerrel. Jöhetnek rá a tetszés szerinti zöldségek. Nálunk most borsó, kukorica és zöldbab került rá, de lehet hozzáadni répát, gombát is. Erre jöhetnek az elősütött csirkecombok. Ha maradt a zsiradékból, öntsük rá azt is. Az egészet öntsük fel a hús- vagy zöldséglével. (Figyeljünk, hogy ez a rizsnek legalább a kétszerese legyen).
A tepsit fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük, és 170 fokon bő másfél órán keresztül sütjük. A barna rizsnek több idő kell. Érdemes időnként ránézni, és jól átkeverni.
Ha megsültek a combok, néhány percig a fólia nélkül pirítsunk rá. Tálaláskor aprított snidlinggel vagy petrezselyemmel hintsük meg.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »