Barna rizses tepsis csirke recept

Hozzávalók:
- barna rizs
- 5-6 csirkecomb
- zöldbab
- borsó
- kukorica
- kevés zsiradék
- hús- vagy zöldséglé (a rizs kétszerese)
- só
- bors
- majoránna
- rizsliszt
- olíva olaj
Elkészítése:
A barna rizst megmossuk, lecsepegtetjük.
A csirkecombokat befűszerezzük, majd a rizslisztben megforgatjuk és serpenyőben, kevés olajon elősütjük.
Egy nagyobb tepsi aljára terítjük a rizst, megszórjuk ízlés szerint fűszerrel. Jöhetnek rá a tetszés szerinti zöldségek. Nálunk most borsó, kukorica és zöldbab került rá, de lehet hozzáadni répát, gombát is. Erre jöhetnek az elősütött csirkecombok. Ha maradt a zsiradékból, öntsük rá azt is. Az egészet öntsük fel a hús- vagy zöldséglével. (Figyeljünk, hogy ez a rizsnek legalább a kétszerese legyen).
A tepsit fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük, és 170 fokon bő másfél órán keresztül sütjük. A barna rizsnek több idő kell. Érdemes időnként ránézni, és jól átkeverni.
Ha megsültek a combok, néhány percig a fólia nélkül pirítsunk rá. Tálaláskor aprított snidlinggel vagy petrezselyemmel hintsük meg.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »