Barna rizses tepsis csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • barna rizs
  • 5-6 csirkecomb
  • zöldbab
  • borsó
  • kukorica
  • kevés zsiradék
  • hús- vagy zöldséglé (a rizs kétszerese)
  • bors
  • majoránna
  • rizsliszt
  • olíva olaj

Elkészítése:

A barna rizst megmossuk, lecsepegtetjük.

A csirkecombokat befűszerezzük, majd a rizslisztben megforgatjuk és serpenyőben, kevés olajon elősütjük.

Egy nagyobb tepsi aljára terítjük a rizst, megszórjuk ízlés szerint fűszerrel. Jöhetnek rá a tetszés szerinti zöldségek. Nálunk most borsó, kukorica és zöldbab került rá, de lehet hozzáadni répát, gombát is. Erre jöhetnek az elősütött csirkecombok. Ha maradt a zsiradékból, öntsük rá azt is. Az egészet öntsük fel a hús- vagy zöldséglével. (Figyeljünk, hogy ez a rizsnek legalább a kétszerese legyen).

A tepsit fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük, és 170 fokon bő másfél órán keresztül sütjük. A barna rizsnek több idő kell. Érdemes időnként ránézni, és jól átkeverni.

Ha megsültek a combok, néhány percig a fólia nélkül pirítsunk rá. Tálaláskor aprított snidlinggel vagy petrezselyemmel hintsük meg.

Jó étvágyat hozzá!