Barbecue csirkeszárnyak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 levél bazsalikom
- 2 ek barna cukor
- 2 ek mustár
- 2 ek ketchup
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek chiliszósz
- 1 zellerlevél
- 1 kisebb répa
- 1/3 póréhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat alaposan megmossuk.
A vöröshagymát apróra kockázzuk. Egy wokba olívaolajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és a csirkeszárnyakat. Pár perc után hozzáadjuk a felkarikázott répát és póréhagymát, a zellerlevelet és a felaprított bazsalikomot. Tovább pirítjuk.
Egy tálban elkeverjük a zúzott fokhagymát a barna cukorral, a mustárral, a ketchuppal, szójaszósszal, balzsamecettel, sóval, borssal és a chili szósszal.
A szósszal alaposan bekenjük a csirkeszárnyakat mindenhol, majd a wokot lefedjük és puhára sütjük. Ha már megpuhult minden, kissé lepirítjuk, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »