Barbecue csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 levél bazsalikom
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek mustár
  • 2 ek ketchup
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 zellerlevél
  • 1 kisebb répa
  • 1/3 póréhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat alaposan megmossuk.

A vöröshagymát apróra kockázzuk. Egy wokba olívaolajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és a csirkeszárnyakat. Pár perc után hozzáadjuk a felkarikázott répát és póréhagymát, a zellerlevelet és a felaprított bazsalikomot. Tovább pirítjuk.

Egy tálban elkeverjük a zúzott fokhagymát a barna cukorral, a mustárral, a ketchuppal, szójaszósszal, balzsamecettel, sóval, borssal és a chili szósszal.

A szósszal alaposan bekenjük a csirkeszárnyakat mindenhol, majd a wokot lefedjük és puhára sütjük. Ha már megpuhult minden, kissé lepirítjuk, majd tálaljuk.