Bakonyi lecsós csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 30 dkg csiperke gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2 lecsópaprika
- 3 hámozott paradicsom
- kevés zöldség alaplé
- 2 ek tejföl
- kevés liszt
- kevés só
- frissen őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés olaj a hús sütéséhez
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteltem, kiklopfoltam, megsóztam, paprikás lisztbe forgattam, és forró olajban mindkét oldalán kisütöttem. Mikor megsültek a szeletek, egymásra szedtem őket, és letakartam.
A felkarikázott hagymát a felcsíkozott szalonnából kisült zsíron megpirítottam, majd hozzáadtam a felaprózott hámozott paradicsomokat. Fakanállal szétnyomtam a serpenyőben. Hozzátettem a karikákra vágott lecsópaprikát, a felszeletelt csiperkét, enyhén sóztam, borsot őröltem rá, megpaprikáztam, majd a tejföllel elkevertem.
Addig főztem, míg a ragu besűrűsödött. A végleges sűrűségét alaplével állítottam be.
A kisült csirkemellszeletekre halmoztam, és ebben az esetben rizi-bizivel tálaltam. Illik hozzá a galuska, a tarhonya, vagy más főtt száraztészta is.
Lényeges, hogy a bőséges, szaftos ragu keveredjen a körettel, biztosítva az ízek élményét. Sült krumpli ezért nem ajánlott hozzá!
A bakonyi lecsós csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 5 g