Bakonyi lecsós csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 30 dkg csiperke gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2 lecsópaprika
- 3 hámozott paradicsom
- kevés zöldség alaplé
- 2 ek tejföl
- kevés liszt
- kevés só
- frissen őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés olaj a hús sütéséhez
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteltem, kiklopfoltam, megsóztam, paprikás lisztbe forgattam, és forró olajban mindkét oldalán kisütöttem. Mikor megsültek a szeletek, egymásra szedtem őket, és letakartam.
A felkarikázott hagymát a felcsíkozott szalonnából kisült zsíron megpirítottam, majd hozzáadtam a felaprózott hámozott paradicsomokat. Fakanállal szétnyomtam a serpenyőben. Hozzátettem a karikákra vágott lecsópaprikát, a felszeletelt csiperkét, enyhén sóztam, borsot őröltem rá, megpaprikáztam, majd a tejföllel elkevertem.
Addig főztem, míg a ragu besűrűsödött. A végleges sűrűségét alaplével állítottam be.
A kisült csirkemellszeletekre halmoztam, és ebben az esetben rizi-bizivel tálaltam. Illik hozzá a galuska, a tarhonya, vagy más főtt száraztészta is.
Lényeges, hogy a bőséges, szaftos ragu keveredjen a körettel, biztosítva az ízek élményét. Sült krumpli ezért nem ajánlott hozzá!
A bakonyi lecsós csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »