Bakonyi csirkeszárny medvehagymával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirke szárny
- 1/2 kg gomba
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 levél medvehagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kk őrölt fekete bors
- só
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál ketté vágjuk. A gombát megmossuk, szeleteljük. A szalonnát, medvehagymát, vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, medvehagymát és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a csirke szárnyakat, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát.10-15 percig együtt pároljuk majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.
Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska,orsó…stb/ adhatunk mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!