Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi csirkeszárny medvehagymával recept

Bakonyi csirkeszárny medvehagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirke szárny
    • 1/2 kg gomba
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 db hegyes erős paprika
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4-5 levél medvehagyma
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 1 kk őrölt fekete bors
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál liszt

    Elkészítése:
    A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál ketté vágjuk. A gombát megmossuk, szeleteljük. A szalonnát, medvehagymát, vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
    A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, medvehagymát és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a csirke szárnyakat, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát.10-15 percig együtt pároljuk majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.
    Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska,orsó…stb/ adhatunk mellé köretnek.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá