Bajor csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 800 g csirkemell
- 300g gomba ( a friss jobb, de lehet konzerv is)
- 1 fej hagyma
- 200g fagyasztott borsó
- 2 db sárgarépa
- 375 g tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel).
Egy másik serpenyőben kevés zsiradékon előpirítjuk a csíkokra vagy szeletekre vágott húst.
Ha mindez kész akkor egy jénait vagy tepsit kivajazunk, a legalsó réteg a borsó, erre kerül a répa, majd a gombás hagyma és a legtetejére a hús, amit besózunk, borsozunk.
Az egészet leöntjük tejföllel. Betesszük a sütőbe és egy óráig 180 fokon sütjük. Lehet rizzsel vagy sült burgonyával is tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










