Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bácskai csirkemáj recept

Bácskai csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 púpos ek tyúkzsír
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kápia paprika
    • 1 fehér húsú paprika
    • 2 nagyobb paradicsom
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 tk morzsolt majoránna
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk.

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot nagyobb cikkekre, a vöröshagymát fél karikára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk még a zsírt és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.

    Hozzáadjuk a paprikát, pár percig hagyjuk rotyogni, majd belekeverjük a paradicsomot. ha már levet ereszt, mehet hozzá a csirkemáj. Meghintjük a borssal, a paprikával, a majoránnával. Kb. 10-15 percig pároljuk. Ha a máj is megpuhult, megszórjuk a sóval és óvatosan összeforgatjuk.

    Melegen, tarhonyával kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá