Bácskai csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 púpos ek tyúkzsír
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 kápia paprika
- 1 fehér húsú paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk morzsolt majoránna
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk só
Elkészítése:
A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot nagyobb cikkekre, a vöröshagymát fél karikára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk még a zsírt és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
Hozzáadjuk a paprikát, pár percig hagyjuk rotyogni, majd belekeverjük a paradicsomot. ha már levet ereszt, mehet hozzá a csirkemáj. Meghintjük a borssal, a paprikával, a majoránnával. Kb. 10-15 percig pároljuk. Ha a máj is megpuhult, megszórjuk a sóval és óvatosan összeforgatjuk.
Melegen, tarhonyával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


