Bácskai csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 púpos ek tyúkzsír
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 fehér húsú paprika
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só

Elkészítése:

A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk.

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot nagyobb cikkekre, a vöröshagymát fél karikára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk még a zsírt és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.

Hozzáadjuk a paprikát, pár percig hagyjuk rotyogni, majd belekeverjük a paradicsomot. ha már levet ereszt, mehet hozzá a csirkemáj. Meghintjük a borssal, a paprikával, a majoránnával. Kb. 10-15 percig pároljuk. Ha a máj is megpuhult, megszórjuk a sóval és óvatosan összeforgatjuk.

Melegen, tarhonyával kínáljuk.