Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos csirkemell őzgerincformában recept

Baconos csirkemell őzgerincformában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkemell
    • 1 nagy dobozos tejföl 3/4-e
    • 3 ek liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg trappista sajt
    • 500 g szeletelt baconszalonna
    • fél marék friss petrezselyemzöld
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors

    Elkészítése:

    A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.

    A dobozos tejfölt összekeverjük 15 dkg reszelt trappista sajttal, átpaszírozott fokhagymákkal, 3 ek liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe tesszük bele az előzőleg felvágott, fűszerezett csirkemellet. Az őzgerinc formát beterítjük vastagabb alufóliával, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon az oldalán a formából.

    Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd berakjuk sülni az sütőformát. 50 perc után kiborítjuk egy kis tepsibe a husit, leszedjük az alufóliát és készre pirítjuk:)

    Szeletelve, hagymás krumplival, céklával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá