Baconos csirkemell őzgerincformában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 1 nagy dobozos tejföl 3/4-e
- 3 ek liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg trappista sajt
- 500 g szeletelt baconszalonna
- fél marék friss petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Elkészítése:
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
A dobozos tejfölt összekeverjük 15 dkg reszelt trappista sajttal, átpaszírozott fokhagymákkal, 3 ek liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe tesszük bele az előzőleg felvágott, fűszerezett csirkemellet. Az őzgerinc formát beterítjük vastagabb alufóliával, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon az oldalán a formából.
Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd berakjuk sülni az sütőformát. 50 perc után kiborítjuk egy kis tepsibe a husit, leszedjük az alufóliát és készre pirítjuk:)
Szeletelve, hagymás krumplival, céklával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

