Baconos csirkemell őzgerincformában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 1 nagy dobozos tejföl 3/4-e
- 3 ek liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg trappista sajt
- 500 g szeletelt baconszalonna
- fél marék friss petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Elkészítése:
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
A dobozos tejfölt összekeverjük 15 dkg reszelt trappista sajttal, átpaszírozott fokhagymákkal, 3 ek liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe tesszük bele az előzőleg felvágott, fűszerezett csirkemellet. Az őzgerinc formát beterítjük vastagabb alufóliával, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon az oldalán a formából.
Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd berakjuk sülni az sütőformát. 50 perc után kiborítjuk egy kis tepsibe a husit, leszedjük az alufóliát és készre pirítjuk:)
Szeletelve, hagymás krumplival, céklával tálaljuk.