Baconos csirkemell őzgerincformában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Baconos csirkemell őzgerincformában

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 1 nagy dobozos tejföl 3/4-e
  • 3 ek liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg trappista sajt
  • 500 g szeletelt baconszalonna
  • fél marék friss petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése:

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.

A dobozos tejfölt összekeverjük 15 dkg reszelt trappista sajttal, átpaszírozott fokhagymákkal, 3 ek liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe tesszük bele az előzőleg felvágott, fűszerezett csirkemellet. Az őzgerinc formát beterítjük vastagabb alufóliával, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon az oldalán a formából.

Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd berakjuk sülni az sütőformát. 50 perc után kiborítjuk egy kis tepsibe a husit, leszedjük az alufóliát és készre pirítjuk:)

Szeletelve, hagymás krumplival, céklával tálaljuk.