Baconos csirkemell őzgerinc formában recept

Hozzávalók 2 formához:
- 1 kg csirkemell
- 50 dkg szeletelt bacon
- 40 dkg reszelt sajt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek tejföl
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk.
A tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a lereszelt sajt felét, a sót, a borsot összekeverjük és ebbe forgatjuk bele a húst.
Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Aztán a baconnel kirakjuk a formát, úgy, hogy a szélei kicsit a formán túllógjanak, majd a masszát beleöntjük és a kilógó széleket ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 percig sütjük. Érdemes úgy sütni, hogy egy tepsibe tesszük az őzgerinc formát, hogy a kicsöpögő zsiradék ne a sütőnkbe folyjon. Ha megsült, fordítsuk bele a tepsibe, szórjuk meg a maradék sajttal, majd az egészet süssük szép pirosra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »