Baconos csirkemell őzgerinc formában recept

Hozzávalók 2 formához:
- 1 kg csirkemell
- 50 dkg szeletelt bacon
- 40 dkg reszelt sajt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek tejföl
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk.
A tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a lereszelt sajt felét, a sót, a borsot összekeverjük és ebbe forgatjuk bele a húst.
Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Aztán a baconnel kirakjuk a formát, úgy, hogy a szélei kicsit a formán túllógjanak, majd a masszát beleöntjük és a kilógó széleket ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 percig sütjük. Érdemes úgy sütni, hogy egy tepsibe tesszük az őzgerinc formát, hogy a kicsöpögő zsiradék ne a sütőnkbe folyjon. Ha megsült, fordítsuk bele a tepsibe, szórjuk meg a maradék sajttal, majd az egészet süssük szép pirosra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »