Baconos csirkemell őzgerinc formában recept
Hozzávalók 2 formához:
- 1 kg csirkemell
- 50 dkg szeletelt bacon
- 40 dkg reszelt sajt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek liszt
- 6 ek tejföl
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk.
A tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a lereszelt sajt felét, a sót, a borsot összekeverjük és ebbe forgatjuk bele a húst.
Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Aztán a baconnel kirakjuk a formát, úgy, hogy a szélei kicsit a formán túllógjanak, majd a masszát beleöntjük és a kilógó széleket ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 percig sütjük. Érdemes úgy sütni, hogy egy tepsibe tesszük az őzgerinc formát, hogy a kicsöpögő zsiradék ne a sütőnkbe folyjon. Ha megsült, fordítsuk bele a tepsibe, szórjuk meg a maradék sajttal, majd az egészet süssük szép pirosra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









