Baconos csirkemell őzgerinc formában recept

Hozzávalók 2 formához:
- 1 kg csirkemell
- 50 dkg szeletelt bacon
- 40 dkg reszelt sajt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek tejföl
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk.
A tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a lereszelt sajt felét, a sót, a borsot összekeverjük és ebbe forgatjuk bele a húst.
Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Aztán a baconnel kirakjuk a formát, úgy, hogy a szélei kicsit a formán túllógjanak, majd a masszát beleöntjük és a kilógó széleket ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 percig sütjük. Érdemes úgy sütni, hogy egy tepsibe tesszük az őzgerinc formát, hogy a kicsöpögő zsiradék ne a sütőnkbe folyjon. Ha megsült, fordítsuk bele a tepsibe, szórjuk meg a maradék sajttal, majd az egészet süssük szép pirosra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »