Baconben sült csibefalatok recept

Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemell filé
- só
- 20 dkg bacon szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A megtisztított csirkét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és meghintjük sóval. A szalonna szeleteket keresztben félbe vágjuk. Minden darab csirkét betekerünk egy fél szalonnába.
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral. A megtisztított hagymákat vékony csíkokra vágjuk, és a tepsibe szórjuk. Erre fektetjük a húsokat. Öntünk alá kb. 0,5 dl vizet.
Lefedve 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 30 percet puhítjuk, majd az alufóliát eltávolítva, néha meglocsolva a saját szaftjával kicsit pirítjuk (ez kb. 10 perc). Érdemes vigyázni, hogy a hús ne száradjon ki, mert akkor kemény lehet.
Tipp:
Amikor elővettem egy adag csirkehúst, még nem tudtam, hogy mi készül majd belőle. Aztán csak ez az egyszerű fogást találtam ki. A hús kellemes ízét a hagyma adja meg. Nem túl pepecselős, és hamar is megvan. Mi habos krumplipürével fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »