Baconbe tekert csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell szeletelve
- 20 dkg bacon
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg aszalt szilva
- 25 dkg rizs
- 30 dkg fagyasztott vegyes zöldségkeverék (zöldborsó,kukorica,sárgarépa)
- 1 zöldségleves kocka
- só
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, majd szeletekre vágjuk kicsit kiklopfoljuk és picit sózzuk mindkét oldalát.
A csirkemellre teszünk 2 csipet sajtot, majd 2 szem aszalt szilvét is feltekerjük és 1-2 szelet baconbe beletekerjük (a hús nagyságától függően).
Egy tepsibe vagy jénaiba sorakoztatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Míg készül a hús, addig elkészítjük hozzá a köretet.
A rizst megfőzzük a sós-zöldségleves kockás vízben. A zöldségeket is feltesszük főni, majd mikor a rizs és a zöldségek is megfőttek, akkor leszűrjük és összekeverjük őket és kevés olajat is keverünk hozzá.
A zöldséges rizst a baconbe tekert, sajttal és aszalt szilvával töltött csirkemell mellé tálaljuk. Ízlés szerint a rizst megszórjuk szárított petrezselyemmel tálalás és fogyasztás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »