Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, majd szeletekre vágjuk kicsit kiklopfoljuk és picit sózzuk mindkét oldalát.
A csirkemellre teszünk 2 csipet sajtot, majd 2 szem aszalt szilvét is feltekerjük és 1-2 szelet baconbe beletekerjük (a hús nagyságától függően).
Egy tepsibe vagy jénaiba sorakoztatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Míg készül a hús, addig elkészítjük hozzá a köretet.
A rizst megfőzzük a sós-zöldségleves kockás vízben. A zöldségeket is feltesszük főni, majd mikor a rizs és a zöldségek is megfőttek, akkor leszűrjük és összekeverjük őket és kevés olajat is keverünk hozzá.
A zöldséges rizst a baconbe tekert, sajttal és aszalt szilvával töltött csirkemell mellé tálaljuk. Ízlés szerint a rizst megszórjuk szárított petrezselyemmel tálalás és fogyasztás előtt.