Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconbe göngyölt csirke recept

Baconbe göngyölt csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • egy nagy csont nélküli egész csirkemell filé
    • négy szelet bacon
    • zöld fűszeres kecskesajt
    • 10-12 levél friss spenótlevél
    • 6 aszalt paradicsom
    • 3 ek olívaolaj
    • só, bors
    • 3-4 krumpli
    • 1 sárgarépa
    • néhány szál lestyán
    • 0,5 dl zöldségalaplé (vagy víz)

    Elkészítése:

    A megmosott csirkemell filéből négy szeletet vágunk a közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd sózzuk és borsozzuk.

    Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit, felszeleteljük és megsózzuk. Egy tepsibe olívaolajat öntünk erre rárakjuk a zöldségeket.

    A spenót levelet 2-3 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd papírtörlőre szedjük.

    Mindgyik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet, erre rátesszük a kecskesajtot, illetve néhány szárított paradicsomdarabot. Jól összenyomjuk és baconnel körbetekerjük és ráfektetjük a zöldségágyra.

    A csirkemell tetejére ráteszünk egy aszalt paradicsomot,meglocsoljuk olívaolajjal (ebben volt a szárított paradicsom), majd ráöntjük a zöldségalaplevet.

    Fóliával betakarjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük, alsó-felső sütésen a fólia alatt kb 45 percig sült, majd fólia nélkül kb 15 percig.

    A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.

    Tipp:

    A recept saját elképzelés alapján készült. Kecskesajt helyet lehet más sajtot is használni, csak ízesítsük zöld fűszernövénnyel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá