Baconbe göngyölt csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy nagy csont nélküli egész csirkemell filé
- négy szelet bacon
- zöld fűszeres kecskesajt
- 10-12 levél friss spenótlevél
- 6 aszalt paradicsom
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 3-4 krumpli
- 1 sárgarépa
- néhány szál lestyán
- 0,5 dl zöldségalaplé (vagy víz)
Elkészítése:
A megmosott csirkemell filéből négy szeletet vágunk a közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd sózzuk és borsozzuk.
Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit, felszeleteljük és megsózzuk. Egy tepsibe olívaolajat öntünk erre rárakjuk a zöldségeket.
A spenót levelet 2-3 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd papírtörlőre szedjük.
Mindgyik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet, erre rátesszük a kecskesajtot, illetve néhány szárított paradicsomdarabot. Jól összenyomjuk és baconnel körbetekerjük és ráfektetjük a zöldségágyra.
A csirkemell tetejére ráteszünk egy aszalt paradicsomot,meglocsoljuk olívaolajjal (ebben volt a szárított paradicsom), majd ráöntjük a zöldségalaplevet.
Fóliával betakarjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük, alsó-felső sütésen a fólia alatt kb 45 percig sült, majd fólia nélkül kb 15 percig.
A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.
Tipp:
A recept saját elképzelés alapján készült. Kecskesajt helyet lehet más sajtot is használni, csak ízesítsük zöld fűszernövénnyel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »