Baconbe göngyölt csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • egy nagy csont nélküli egész csirkemell filé
  • négy szelet bacon
  • zöld fűszeres kecskesajt
  • 10-12 levél friss spenótlevél
  • 6 aszalt paradicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 3-4 krumpli
  • 1 sárgarépa
  • néhány szál lestyán
  • 0,5 dl zöldségalaplé (vagy víz)

Elkészítése:

A megmosott csirkemell filéből négy szeletet vágunk a közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd sózzuk és borsozzuk.

Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit, felszeleteljük és megsózzuk. Egy tepsibe olívaolajat öntünk erre rárakjuk a zöldségeket.

A spenót levelet 2-3 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd papírtörlőre szedjük.

Mindgyik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet, erre rátesszük a kecskesajtot, illetve néhány szárított paradicsomdarabot. Jól összenyomjuk és baconnel körbetekerjük és ráfektetjük a zöldségágyra.

A csirkemell tetejére ráteszünk egy aszalt paradicsomot,meglocsoljuk olívaolajjal (ebben volt a szárított paradicsom), majd ráöntjük a zöldségalaplevet.

Fóliával betakarjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük, alsó-felső sütésen a fólia alatt kb 45 percig sült, majd fólia nélkül kb 15 percig.

A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.

Tipp:

A recept saját elképzelés alapján készült. Kecskesajt helyet lehet más sajtot is használni, csak ízesítsük zöld fűszernövénnyel.