Baconba göngyölt tejszínes-sajtos-sonkás csirkemell kuszkusszal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemellfilé
- 1 csomag bacon
- 20 dkg trappista sajt
- 1 csomag lapka sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 8 szelet gépsonka
- só bors ízlés szerint
Kuszkusz hozzávalói:
- 3 dl kuszkusz
- 3 dl forró víz
- só, delikát ízlés szerint
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, minden szelet közepébe egy kis darabka trappista sajtot, és sonka szeletet rakunk.
Feltekerjük a baconnal, és egy kivajazott tűzálló tálba sorba lerakjuk. Ráöntjük a főzőtejszínt, majd a lapka sajtot elosztjuk a tetején.
Fólia alatt puhára sütjük. A végén megszórjuk reszelt sajttal, majd rápirítjuk. A kuszkusszal tálaljuk.
Kuszkusz elkészítése: Egy edénybe belerakjuk a kuszkuszt, sót és delikátot adunk hozzá. Majd a vajat rádobjuk. A vízzel felengedjük, és fedő alatt 15 percig állni hagyjuk. Végén villával felkeverjük hogy pörgős legyen.
Tipp:
A kuszkuszt ízesíthetjük főtt sárgarépával, kukoricával, petrezselyemzölddel is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.