Baconba göngyölt tejszínes-sajtos-sonkás csirkemell kuszkusszal recept

Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemellfilé
- 1 csomag bacon
- 20 dkg trappista sajt
- 1 csomag lapka sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 8 szelet gépsonka
- só bors ízlés szerint
Kuszkusz hozzávalói:
- 3 dl kuszkusz
- 3 dl forró víz
- só, delikát ízlés szerint
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, minden szelet közepébe egy kis darabka trappista sajtot, és sonka szeletet rakunk.
Feltekerjük a baconnal, és egy kivajazott tűzálló tálba sorba lerakjuk. Ráöntjük a főzőtejszínt, majd a lapka sajtot elosztjuk a tetején.
Fólia alatt puhára sütjük. A végén megszórjuk reszelt sajttal, majd rápirítjuk. A kuszkusszal tálaljuk.
Kuszkusz elkészítése: Egy edénybe belerakjuk a kuszkuszt, sót és delikátot adunk hozzá. Majd a vajat rádobjuk. A vízzel felengedjük, és fedő alatt 15 percig állni hagyjuk. Végén villával felkeverjük hogy pörgős legyen.
Tipp:
A kuszkuszt ízesíthetjük főtt sárgarépával, kukoricával, petrezselyemzölddel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »