Baconba göngyölt tejszínes-sajtos-sonkás csirkemell kuszkusszal recept
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemellfilé
- 1 csomag bacon
- 20 dkg trappista sajt
- 1 csomag lapka sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 8 szelet gépsonka
- só bors ízlés szerint
Kuszkusz hozzávalói:
- 3 dl kuszkusz
- 3 dl forró víz
- só, delikát ízlés szerint
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, minden szelet közepébe egy kis darabka trappista sajtot, és sonka szeletet rakunk.
Feltekerjük a baconnal, és egy kivajazott tűzálló tálba sorba lerakjuk. Ráöntjük a főzőtejszínt, majd a lapka sajtot elosztjuk a tetején.
Fólia alatt puhára sütjük. A végén megszórjuk reszelt sajttal, majd rápirítjuk. A kuszkusszal tálaljuk.
Kuszkusz elkészítése: Egy edénybe belerakjuk a kuszkuszt, sót és delikátot adunk hozzá. Majd a vajat rádobjuk. A vízzel felengedjük, és fedő alatt 15 percig állni hagyjuk. Végén villával felkeverjük hogy pörgős legyen.
Tipp:
A kuszkuszt ízesíthetjük főtt sárgarépával, kukoricával, petrezselyemzölddel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

